Zilver & Edelstaal

Zilveren Sieraden

Wil jij meer weten over zilveren sieraden? Lees dan lekker verder, want wij brengen je helemaal op de hoogte!

Waar komt zilver vandaan?

De aardkorst is opgebouwd uit hele kleine deeltjes, dit noem je elementen of atomen. Er zijn meer dan 80 verschillende elementen gevonden, een daarvan is zilver. Zilver bestaat namelijk uit het scheikundige element argentium met het symbool Ag. In de natuur komt zilver zowel in zuivere vorm als in combinatie met andere elementen voor. Zilver is van nature een zacht materiaal en is relatief zeldzaam en daardoor kostbaar. Bronnen van zilver zijn onder andere direct gedolven zilver en zilver ontgonnen als een bijproduct van de winning van goud, koper, lood en zink. Ook kan zilver gewonnen worden uit gerecyclede materialen. De grootste zilvermijnen vind je in Mexico, Peru, Verenigde Staten en Canada.

Wat is 925 sterling bij zilveren sieraden?

Puur zilver wordt ook wel fijn zilver genoemd, dit is veel te zacht voor het maken van sieraden. Daarom wordt het pure zilver gemengd met kleine hoeveelheden van andere metalen om het sterker te maken. Er ontstaat dan een zogenaamde legering. Sterling zilver is de meest bekende legering zilver. Sterling zilver bestaat uit 92,5% puur zilver, de andere 7,5% bestaat uit andere materialen. In de meeste gevallen wordt hier koper voor gebruikt. In zilveren sieraden zie je een waarborg stempel met het cijfer 925, dit cijfer verwijst naar de hoeveelheid puur zilver in het sieraad, namelijk die 92,5%. Een leuk feitje om mee af te sluiten: de naam sterling zilver is afkomstig van het oud-Engelse steorling. Sterling betekent ‘met een kleine ster’ verwijzend naar de zilveren munten die in Normandië voorzien werden van een ster. Het Franse woord ‘esterlin’, wat ‘hard’ betekent, heeft ook bijgedragen aan de term sterling zilver.

dacaya

DACAYA Armbanden

Naast dat de armbanden van DACAYA van zichzelf al bijzonder stijlvol zijn en daardoor zeer goed geschikt zijn als cadeau, is het nu ook nog eens mogelijk om een persoonlijke tekst, een symbool of zelfs een eigen vingerafdruk in de armband te laten zetten middels lasergravure.

Het is mogelijk om een tekst op bijvoorbeeld de edelstalen sluiting te laten graveren, maar het is ook mogelijk om het leer zelf te laten bewerken. Uw vingerafdruk, die van een geliefde, of een persoonlijke tekst op uw DACAYA armband laten zetten? Loop eens binnen bij Juwelier Kempkes te Winschoten.

Over SILK

Nieuw in ons assortiment
SILK Jewellery is het fashionable zilveren sieraden merk van Nederlandse bodem. SILK biedt een brede collectie sterling zilveren armbanden, ringen, colliers en hangers voor mannen en vrouwen. De zilveren sieraden staan bekend om het massieve karakter, de tijdloze stoere designs en verfijnde afwerking.

Kwaliteit
De sieraden worden geproduceerd met immense passie voor de kunst van het zilversmeden en met veel aandacht voor detail. Bijna alle SILK sieraden zijn gemaakt van massief zilver, de sieraden bevatten daardoor veel zilver en voelen dan vaak ook beduidend zwaar aan. Alle sieraden zijn van Sterling Zilver (925) gemaakt en voorzien van de wettelijk geldende keurtekens.

Yo-design

Yo-design is een zilveren sieradenlijn met een strak en elegant design, die zich nog steeds onderscheidt van de rest van de markt. De collectie kenmerkt zich door de verfijnde ontwerpen die zich lenen voor alledaags gebruik, maar die ook zeker niet misstaan op een galajurk.

dreamcatcher

Dreamcatcher

Heb je dat ook wel eens?
Je komt op een plaats waar je nog nooit geweest bent, maar toch komt het je heel bekend voor. Je voert een gesprek wat je nog nooit gevoerd kan hebben en toch weet je hoe het gesprek gaat lopen. Je hebt ervan gedroomd.

Vaker dan één keer per leven gebeurt het dat jouw dromen uit komen. Daarom is het belangrijk dat deze dromen positief zijn. De droomvanger blokkeert negatieve energieën en houdt positieve gedachten en gevoelens voor jou vast.

karma_sieraden

Karma


Karma is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen merk. Naast Double Dots is Aumentum natuurlijk ook bekend van de hippe armbandjes. Aumentum heeft een groot assortiment gouden en zilveren sieraden.

De Karma collectie wordt voortdurend uitgebreid met nieuwe sieraden. Daarbij houden we rekening met de laatste trends en ontwikkelingen.

Zilver & Edelstaalkempkes35@sg

© 2021 Kempkes Juwelier & Optiek