Goud & Briljant

Gouden sieraden

Ben jij gek op goud? Maar wil je toch net even iets meer weten over de collectie gouden sieraden? Hier vertellen we je meer, zodat jij precies weet wat je koopt en hoe je de gouden sieraden kunt verzorgen. Je wil natuurlijk jouw nieuwe gouden sieraad nog lang kunnen dragen!

Wat is een karaat bij gouden sieraden?

Karaat is een veelvoorkomende term bij gouden sieraden, maar wat is dat nu eigenlijk? De term karaat geeft aan hoeveel fijngoud (fijngoud is hetzelfde als puur goud) er is verwerkt in een gouden sieraad. Al het goud dat in Nederland wordt verkocht heeft minimaal 14 karaat. Is het lager? Dan mag je het geen goud noemen.
Gouden sieraden zijn dus niet helemaal gemaakt van puur goud, en dat heeft eigenlijk de hele simpele reden dat puur goud te kwetsbaar of zwak is om sieraden van te maken. Het pure goud wordt daarom gemengd met andere materialen om het sterker te maken. Er ontstaat dan een zogenaamde legering. De overige 41,5% van het sieraad bestaat uit andere metalen, vaak koper of zilver.

Wat is het verschil tussen een bicolor of two-tone sieraad?

In onze collectie hebben we gouden sieraden met twee kleuren erin verwerkt. De ene noemen we een bicolor sieraad en de andere een two-tone sieraad. Maar wat is nu eigenlijk het verschil? Wanneer je een two-tone sieraad hebt, dan is het hele artikel bijvoorbeeld in geelgoud, de tweede kleur die je dan ziet is een laagje witgoud over een gedeelte van het geelgoud heen. Bij bicolor is het geen laagje, maar bestaat het sieraad eigenlijk uit twee verschillende delen. Het ene deel is geelgoud en het andere gedeelte is witgoud. Dit kunnen natuurlijk ook andere combinaties zijn zoals roségoud met witgoud.

Hoe kan ik mijn gouden sieraden onderhouden?

Sieraden zijn altijd gevoelig voor invloeden van buitenaf, ook als dit een edelmetaal is. Zo kan het dus gebeuren dat je gouden sieraden wat doffer worden naar verloop van tijd. Dit komt bijvoorbeeld door parfum, zeepresten of de zuurgraad van je huid.

Hot Diamonds

De Briljant collecties worden in de ateliers van Briljant vervaardigd door de meest vakbekwame ontwerpers, diamantzetters en goudsmeden. Zij creëren de meest stijlvolle tijdloze sieraden van goud en diamant. Voortdurend zijn ze op de meest innovatieve manieren bezig met de ontwikkeling van nieuwe sieraden-ideeën. 

Elk sieraad is voorzien van een officieel Briljant certificaat waarin de echtheid van de gebruikte materialen gegarandeerd wordt. Tevens wordt met dit certificaat één jaar garantie gegeven op fabricagefouten. Het certificaat bevat de gegevens van het sieraad, zoals het aantal en de kwaliteit van de gebruikte edelstenen.

aller-spanninga

Aller Spanninga

De trouwringen van het merk AS (Aller Spanninga) worden al sinds 1863 in het familiebedrijf in Joure gemaakt. Alle modellen worden in het eigen atelier ontworpen en iedere ring wordt speciaal voor de klant op maat gemaakt. De trouwringen zijn leverbaar in geelgoud, witgoud en palladium en al deze materialen kunnen zowel mat als glimmend geleverd worden.

Al deze ringen zijn leverbaar in 9 karaat, 14 karaat of 18 karaat. Ook is het mogelijk de ringen te laten graveren aan de binnenkant, maar tegenwoordig ook met een lasergravure aan de buitenkant. Er is standaard keuze uit vijf verschillende lettertypes, maar een lasergravure met uw eigen handschrift kan ook. Zelfs een gravure met uw vingerafdruk is een mogelijkheid.

Klik op de foto om door te gaan naar de Aller Spanninga site.

Gouden fantasy

Mooie sieraden voor elke leeftijd! Of je nu van strak en modern houdt of je kiest voor meer klassieke vormen, wij hebben altijd een gouden sieraad dat bij je past.

De collectie is heel divers, van gouden ringen en oorknopjes tot slavenarmbanden, in meerdere uitvoeringen, tot gouden heren armbanden of manchetteknopen. Ook colliers voor hem en voor haar in verschillende lengtes, alles behoort tot de mogelijkheden.
Goud is niet voor niets HET materiaal bij uitstek om een sieraad van te maken. Zelfs de oude Egyptenaren maakten hun dierbaarste sieraden al van goud!

Goud & Briljantkempkes35@sg