Oogmeting

Opticien

 

Opticien

De voornaamste taak van een opticien bij Kempkes is het meten van de refractiefouten van iemands ogen. Het oogmeten gebeurt meestal met behulp van een letterkaart. Bij Kempkes meten wij zowel handmatig als computergestuurd. Een refractiefout kan dan worden verholpen met en bril of contactlenzen zodat iemand weer scherp kan zien. Ook slijpt de opticien de glazen en zet ze in het uitgezochte montuur. Wij komen ook voor oogmetingen bij u thuis. Wij meten dan uw ogen met onze mobiele oogmeetcomputer en nemen, indien gewenst een selectie monturen voor u mee, zodat u op uw gemak een nieuwe bril uit kunt kiezen.

Optometrist

 

Optometrist

Voor de gezondheid van uw ogen is onze optometrist het eerste aanspreekpunt. Onze optometrist is makkelijk toegankelijk: u kunt er zonder verwijsbrief naartoe. Hij kan u gericht adviseren of doorverwijzen. Onze optometrist onderzoekt de gezondheid van uw ogen om eventuele oogafwijkingen en oogziektes op te sporen.  Vroeger deed alleen de oogarts het oogonderzoek en zorgde de opticien voor de bril en/of contactlenzen. De optometrist kan het allebei en nog veel meer. De optometrist voert een optometrisch onderzoek uit. Blijkt tijdens het onderzoek dat verdere medische behandeling nodig is, dan krijgt u een verwijsbrief mee voor uw arts.

Contactlensspecialist

 

Contactlensspecialist

De contactlensspecialist is een opticien die zich gespecialiseerd heeft in contactlenzen. De specifieke taken van onze contactlensspecialisten zijn het uitvoeren van metingen om de sterkte en vorm van ogen vast te stellen en te bepalen of de ogen geschikt zijn voor het dragen van lenzen; cliënten aanleren hoe ze de lenzen moeten gebruiken (in en uit doen, schoonhouden) en controles houden om te kijken of de ogen niet achteruitgaan of geïrriteerd raken.

Onze contactlensspecialisten kennen het assortiment binnenstebuiten en weten elke klant aan passende lenzen te helpen. Hiervoor houden wij de veranderingen in het lenzenaanbod en ontwikkelingen op het gebied van contactlenzen goed in de gaten.


Revolutionaire
DNEye® oogmeting

Beleef de revolutionaire oogtest met de Rodenstock DNEye® scanner.
Uniek in de wereld met meer dan 7.000 meetpunten die in uw individuele brillenglazen worden geïntegreerd.
De enige manier om een perfect zicht te ervaren.
Met de zeer precieze 3D-oogmeting van de DNEye® scanner van Rodenstock kunnen we uw ogen nauwkeuriger meten
dan ooit. De gemeten biometrische waarden worden in uw brillenglazen geïntegreerd. Zo krijgt u de meest individuele en
perfecte Rodenstock-brillenglazen en dus het scherpste zicht ooit.

Verkrijgbaar als enkelvoudige en als multifocale brillenglazen.

Oogmetingkempkes35@sg